6.9.2023 15:45
Jyväskylän Aalto

Tiedote: Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan liikuntapalvelujen hinnankorotuspäätöksen vaikutukset Jyväskylän Aallon seuratoimintaan

Hinnankorotuspäätös
Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta teki eilen päätöksen esityslistan mukaisesti. Tiedotamme teille jäsenille ja perheille päätöksen vaikutuksista seuraamme ja toimintaamme.

Syksyllä 2022 talousarviota laatiessamme tiedustelimme odotettavissa olevia hinnankorotuksia liikuntapalveluilta. Näissä keskusteluissa meille tiedotettiin, että merkittäviä korotuksia ei ole tulossa. Tästä huolimatta seura oli varautunut talousarviossa maltillisiin korotuksiin allasvuokrien osalta.

Korotusten suuruusluokka
Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksen mukaiset korotukset seuramme vuoroihin tulevat kuitenkin olemaan  keskimäärin 180 % aikaisemmista hinnoista ja lisäksi hinnastoon lisättiin uusia maksuja, kuten uimahallien aukioloaikojen ulkopuolisena aikana perittävä saunamaksu.

Tällaisten suuruusluokaltaan kohtuuttomiin korotuksiin ei ole varauduttu vuoden 2023 osalta. Hinnan korotukset tulevat voimaan jo 18.9.2023, joten toiminnan ja kausimaksujen sopeuttaminen rajusti kohonneisiin kustannuksiin näin nopealla aikataululla on erittäin vaikeaa.

Hinnankorotuspäätöksen kustannusvaikutukset syksylle 2023, jos toimintaa ei sopeuteta
Allasvuokrien korotukset 8 733 €
Saunamaksut 15 120 €
Altaan lämmitys vauvauintia varten 1 169 €
Kilpailut 1 993 €
Yhteensä 27 015 €

Hinnankorotuspäätöksen vuosittaiset kustannusvaikutukset, jos toimintaa ei sopeuteta
Allasvuokrien korotukset 29 144 €
Saunamaksut 44 520 €
Altaan lämmitys vauvauintia varten 2 925 €
Kilpailut 3 967 €
Yhteensä 80 556 €

Toimenpiteet
Jyväskylän Aalto ei tee korotuksia kesken kauden uimakoulu- tai harrastajamaksuihin. Sen sijaan sopeutamme toimintaamme minimoidaksemme ennakoimattomista merkittävistä lisäkustannuksista aiheutuvan taloudellisen kriisin ja valitettavasti se vaikuttaa osaan toiminnastamme merkittävästi.

Keskeisin näkyvä muutos on se, että 18.9.2023 alkaen saunoja ei lämmitetä uimahallien aukioloaikojen ulkopuolella. Tämä muutos koskee ryhmiä, joiden toiminta ajoittuu la-su 8–10 ja la-su klo 18-20:30. Sauna kuuluu suomalaiseen uimahalliin ja tiedostamme saunan puuttumisesta aiheutuvan harmin. Jyväskylän Aalto ei kuitenkaan pysty maksamaan Jyväskylän kaupungin hinnankorotuspäätöksestä aiheutuvaa lisäkustannusta muiden kustannuksien kasvun ohella.

Liikuntapalvelujen hinnankorotuspäätöksen vaikutuksia tulevaan toimintaan arvioidaan syksyn aikana. Olemme erittäin pahoillamme hinnankorotuksista aiheutuvasta harmista jäsenillemme ja harrastajillemme.

Uintiterveisin,
Hanna Salmijärvi, toiminnanjohtaja
Johtokunta
Jyväskylän Aalto ry